Wikipedija:Preusmeritev: Razlika med redakcijama

Izbrisana vsebina Dodana vsebina
TadejM (pogovor | prispevki)
o brisanju
TadejM (pogovor | prispevki)
Vrstica 25:
# preusmeritev bi lahko prispevala k zmedi. Če je na primer »Alojz B. Kovač« preusmerjen na »Andrej B. Kovač«, ker se je v enem od virov Andrej po pomoti imenoval Alojz, bi to lahko ustvarjalo zmedo s člankom Alojz Kovač, zato je tako preusmeritev treba izbrisati.
# Preusmeritev je žaljiva, npr. »Janez Bolfenk je kreten« na »Janez Bolfenk«, razen če je »Janez Bolfenk je kreten« tema, obravnavana v članku.
# Nesmiselna preusmeritev, kot je npr. <nowiki>[[Rožnati slončki rišejo marjetice]]</nowiki> kot preusmeritev na [[ljubezen]].
# Gre za preusmeritev med imenskimi prostori (npr. v imenski prostor Wikipedija), ki bi lahko bila naslov resničnega članka. Kljub temu pa se ne brišejo [[Wikipedija:Bližnjice|bližnjice WP:, P:, WT:, itd]] in [[Wikipedija:Portali|portali]], četudi so tehnično v glavnem imenskem prostoru, saj oblikujejo svoj lastni »kvazi-imenski prostor«, ki ne ovira ustvarjanja člankov.
# Kadar je preusmeritev pretrgana, kar pomeni, da preusmerja na neobstoječ članek ali sama nase, se jo sme izbrisati nemudoma, čeprav bi morali preveriti, ali je ni mogoče ustrezno povezati s katerim drugim člankom.