Babica v cirkusu: Razlika med redakcijama

Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
Vrstica 14:
}}
 
'''''Babica v cirkusu''''' je slovenska [[pravljica]], ki jo je napisala pisateljica [[Kristina Brenk]], ilustrirala pa jo je [[Marlenka Stupica]]. Izdala in založila jo je [[Založba Mladinska knjiga]], in sicer leta 1982 v [[Ljubljana|Ljubljani]].
== Vsebina ==
Babičina družina se je odpravljala na morje. Babica je sklenila, da ostane doma. V časopisu je našla oglas za cirkuško predstavo in se je odločila, da si jo ogleda. V predstavi so nastopali: cirkuški direktor, dva klovna, pisani možje, tigri, majhen bel psiček in plesalka. Babica je med nastopom tigrov zadremala in sanjala, da je v živalskem vrtu. Tam je videla slona ter plavajočo vidro. V sanjah je vidra udarila z repom po vodi, kapljice so babico poškropile in zato se je zbudila. Medtem ko je babica spala je že nastopil majčken bel psiček. Nato je na oder prišla plesalka in babica se je spomnila, da si je tudi ona želela plesati v cirkusu, ko je bila majhna. Babica je nato še enkrat zadremala, na koncu pa jo je zbudil hrup ob koncu predstave. Iz cirkusa je odšla med zadnjimi. Zunaj pred cirkusom je zagledala belobradega možička, ki je prodajal srečke. Babica se je odločila, da jo kupi. Zvečer je v torbici našla srečko in jo razprla. Na njej je pisalo, da se ji bo izpolnila davna želja, dobre volje bo od jutra do večera, in mirno bo spala. Babica je ugotovila, da se ji je ta želja že izpolnila, saj je bila v cirkusu in je tam mirno spala.
Vrstica 22:
 
Ostali literarni liki:
Očeoče, mama, miška, Polona, Miha, cirkuški direktor, dva klovna, tigri, bel psiček, sloni, vidra, plesalka, belobrad možic.
 
== Analiza pravljice ==